Miten sivusto syntyi

Keskustellessani kahvipöydässä työkavereideni kanssa autojen pesuista, huomasin, että hyvin harva käytti autoaan käsinpesussa. Tiedustelin työkavereiltani tietävätkö he käsinpesupalvelujen olemassaolostta ja että missä heillä on/olisi lähin käsinpesupalveluja tekevä yritys. Valtaosa oli kuullut käsinpesupalveluista, mutta harva tiesi missä on heitä lähin alan yritys, jos tiesi näitä ensinkään. Joukossa toki oli myös niitä, joiden auto pestään ”joskus ja jouluna”, ehkä siis kerran-pari vuodessa. Palvelujen näkyvyys on ensimmäinen motiivini kasinpesu.fi-sivuston perustamiseen.

Toinen syy sivustolle on se, että haluan auttaa alaa pärjäämään, alati kovenevassa kilpailutilanteessa. Omalta asuinalueeltani lopetti (joko yrityksen tai vain palvelun) pienen ajan sisällä kolme käsinpesupalveluita tarjoavaa yrittäjää, yksi on vielä jäljellä. Yksi, sikäli kun itsekään tiedän kaikkia paikkakuntani palveluntarjoajia.

Käsinpesupalveluiden suosija olen ollut jo pitkään, sillä tiedän itsekin autoa käsin kesäisin pesevänä, miten hellävaraista käsinpesu autolle on – kun se tehdään oikein. Itse pyrin huuhtelemaan auton hyvin irtohiekasta ja liasta ennen pesua, käyttämään laadukasta pesukinnasta (suosin lampaanvillaista), ja hyvää pesuainetta, sekä runsaasti pesuvettä itse pesussa. Näin tekevät käsittääkseni myös alan ammattilaiset. Lisäksi koitan pitää autossani jatkuvan, kiiltävän, maalipinnan hyvin suojaavan vahapinnan, kesät talvet. Talvella en saa autoani itse vahattua, mutta käsinpesuja tarjoavat yritykst yleensä tarjoavat tämänkin palvelun pesutoiminnan lisäksi.

Arvostan naarmuuntumatonta, kiiltävää maalipintaa, sekä sitä, että auton vahattuani – tai vahautettuani – tulos ei ”nollaudu” yhtään nopeammin mitä on välttämätöntä. Käsinpesussa myös pesujälki on aina ollut 100%:sen virheetön, asia mitä ei voi sanoa ainakaan harjattomista konepesupalveluista. Näissä itselläni etenkin takapyörien taus on  osoittautunut haasteellisimmaksi puhdistuspinnaksi. Harjapesuissa tulos taas on parempi, mutta ne naarmuttavat autoa, vähän kerrassaan. Alan yrittäjien mukaan syy ei ole itse harjoissa, vaan niihin tarttuvassa hiekassa ja muussa liassa, jota ei pestä pois joka pesun jälkeen.

Siinäpä lyhyesti motiivejani kasinpesu.fi-sivulle. Toivon että mahdollisimman moni löytää autolleen hyvän käsinpesupalvelun, ja toivon myös menestystä alan yrittäjille, jotka usein ovat vain 1-2 ihmisen mikroyrityksiä. Toivon että tämä sivusto löytää käyttäjänsä, ja että sivu palvelee tarkoitustaan mahdollisimman hyvin. Otan mielelläni vastaan kehitysideoita sivuston suhteen. Huom, voit kirjoittaa sivustolle yrityksesi nimellä, ja kuvin varustettuna artikkelin, tai kertoa omista kokemuksistasi.

Pidetään autoistamme huolta – pidetään menopeli kiiltävänä ja puhtaana!

Ylläpito – ELOSOL